fbpx

TORTA OD TREŠANJA I KREM SIRA

TORTA OD TREŠANJA I KREM SIRA


Iskoristite vrijeme trešanja i pripremite ovu neodoljivu tortu!


BISKVIT

  • 3 jaja (odvojiti bjelanjke od žumanjka)
  • 200 g šećera
  • 225g brašna
  • 30 g kakaa
  • 240 ml mlijeka
  • 120 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg te stavite sa strane.
  2. Miksamo jaja sa šećerom dok ne dobijemo lijepu bijelu pjenicu.
  3. Polako dodajemo kakao uz stalno miješanje, pa tekućinu (ulje i mlijeko) uz stalno miješanje.
  4. Na kraju dodajemo postepeno brašno u koje smo stavili prašak za pecivo te prstohvat soli. U gotovu smjesu polako sa špatulom umiješamo smjesu od bjelanjaka. Na kalup stavimo papir za pečenje.
  5. Dio čokoladne smjese stavimo preko peko papira, a dio ostavimo za kasnije.
  6. Preko čokoladne smjese stavimo otkoštićene trešnje.

 



KREMA OD SIRA

  •  400 g Philadelphia krem sira
  • 1 jaje
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema

  1. S mikserom izmiješamo sve sastojke.
  2. Dobivenu smjesu sa žlicom stavljamo preko čokoladne smjese i trešanja. Ne trebate poravnavati. samo sa žlicom raspodijelite preko cijelog kalupa.
  3. Ostatak čokoladne smjese prelijemo preko. Pečemo 50 minuta na 180°C. Pečenje ovisi od pećnice do pećnice. Najlakše je da provjerite sa čačkalicom.

GLAZURA OD SIRA

  • 100 g Philadelphia krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 180 ml vrhnja za šlag
  • malo limunovog soka

Priprema

  1. Izmiksamo krem sir sa šećerom te nastavimo miksati, ali polako dodajemo vrhnje za šlag.
  2. Pazite samo da previše ne istučete šlag.
  3. Nanesite na tortu te ukrasite s trešnjama.

Krem sir koji uvijek biramo za kolače je Philadelphia krem sirkojeg možete kupiti jednim klikom u našoj online trgovini.


Recept je u suradnji s Diskontima Stanić pripremila Tonka Radić Čobanov.

Instagram

Podijelite ovu objavu


You've just added this product to the cart: