fbpx

KAKO PEĆI BURGER NA ROŠTILJU?

KAKO PEĆI BURGER NA ROŠTILJU?

Kada počinjete s grillanjem, ugljen treba biti na srednje visokoj temperaturi, što znači da možete pažljivo držati ruku iznad njega pet do šest sekundi prije nego što je povučete.


Idealna temperatura roštilja je oko 200°C, a na njega se zatim dodaje rešetka koju ostavite da se zagrije. Dok se roštilj zagrijava, pobrinite se da se vaše meso prilagodilo sobnoj temperaturi, jer bacite li ga smrznutog ili hladnog na rešetku, moglo bi se nejednako ispeći.


Netko voli burgere odmah baciti na vrući grill, dok se drugi kunu u metodu laganog zagrijavanja sa strane (na hladnijoj strani rešetke), s finiširanjem na vrućoj. Pobornici obje metode slažu se u jednom: burger se što manje treba okretati, po mogućnosti samo jednom.

Isto tako, nije ga poželjno pritiskati uz rešetku, kako ne bi ispustio sve sočne sokove, što je i razlog tome da se meso nikada ne okreće nabadanjem na vilicu, već pomoću hvataljki.

GRILL TIPS & TRICKS:

  • Isprobajte Robatayaki metodu roštiljanja, tradicionalnu japansku tehniku u kojoj su meso, povrće ili riba ispečeni polako, pomoću drvenog ugljena, do savršenstva.
  • Održavajte vrućinu roštilja na približno istoj razini, kako ne bi dobili neželjene različite rezultate
  • Roštilj ne ostavljajte bez nadzora u nijednom trenutku – osim što nije sigurno, vaše bi meso moglo postati ugljen

IZDVAJAMO!

PRIPREMA MESA ZA BURGERE:

  • Burgere ostavite preko noći u hladnjaku kako bi se otopili na najbolji mogući način
  • Burgeri su već spremni te im nije potrebno dodavati nikakve začine
  • Ne miješajte sirovo i pečeno meso, odvojite ih u posebne posude i ne koristite isti pribor za oboje

POŽURITE!

Iskoristite popuste, brendirajte se i oduševite ekipu!
Postanite Gastro prvak ljeta 2020. uz vrhunske burgere!

Podijelite ovu objavu


You've just added this product to the cart: