fbpx

DAGNJE U UMAKU OD BIJELOG VINA

DAGNJE U UMAKU OD BIJELOG VINA


Okusi mediterana i ljeta!


SASTOJCI

  • 1 kg prethodno kuhanih dagnji
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 mali poriluk (bijeli dio)
  • 1/2 mrkve
  • 1 mali luk
  • 1/2 korijena peršina
  • 2 žlice nasjeckanog lista peršina
  • 1/2 šalice vina
  • 2 žlice krem sira Philadelphia
  • 1/2 šalice temeljca za juhu
  • 2 žlice maslaca
  • Papar

Priprema

1. U velikom loncu otopite maslac i na njemu skuhajte luk i češnjak. Dodajte nasjeckani poriluk, mrkvu i korijen peršina. Dinstajte sve zajedno na jakoj vatri.
2. Kad povrće omekša, dodajte vino. Miješajte i pustite da ispari. Nakon nekoliko minuta dodajte temeljac za juhu i krem sir Philadelphia. Sve izmiješajte.
3. Dodajte dagnje i poklopite lonac čvrstim poklopcem. Protresite ih u pokrivenom loncu svakih nekoliko minuta kako bi se sastojci dobro pomiješali.
4. Nakon 10 minuta dodajte peršin i ponovno ga temeljito promiješajte (cijelo vrijeme kuhajte pokriveno).
5. Prije posluživanja jelo začinite svježe mljevenim paprom.

 



IZDVAJAMO!
Sve sastojke potražite u našoj online trgovini.

POŽURITE!
Iskoristite popuste i pripremite veličanstvenu večeru!

Podijelite ovu objavu


You've just added this product to the cart: