SAVRŠEN “FINGER FOOD ZA LUDI PARTY!
Taquitos
Tko ne voli dobar umak? Pomiješate li laganu majonezu, kiselo vrhnje i vrlo sitno nasjeckane krastavce s malo soli, dobit ćete odličan dip za taquitose! Tortilju razrežite poput torte, na jednake dijelove željene širine koji izgledaju poput trokuta. Dužinom oblog ruba tortilje položite piletinu narezanu na trakice debljine do 2 centimetra, a po želji dodajte i trakicu pancete ili pršuta. Pažljivo je zamotajte od širokog, oblog dijela, prema vrhu “trokuta”, te nabodite na ražnjić tako da štapić sprječava odmotavanje. Ponovite još nekoliko puta, te posložite do 5 taquitosa na jedan štapić. Ispecite ih u tavi s uljem ili u fritezi, pazeći da se ravnomjerno zapeku i porumene sa svih strana. Nakon što su gotovi, pažljivo ih skinite s ražnjića, umočite u umak i uživajte u okusu!
Tortilla basket
Ako su vam klasični recepti već dosadili, začinite svoj jelovnik košaricama od tortilje. Njihov prepoznatljivi oblik dobit ćete kada tortilju utisnete u kalup za muffine i pečete u pećnici desetak minuta. U međuvremenu složite vlastito punjenje po izboru – primjerice pomiješate crveni grah, kukuruz šećerac, salsa umak i Grana Padano sir. U svaku košaricu stavite željenu količinu smjese, a na vrh dodate malo naribane mozzarelle ili Gouda sira, te sve vratite u pećnicu na još 10 do 15 minuta. Vaše tortilja košarice su spremne!