KAKO PRIPREMITI SMRZNUTI BAKALAR?
![Horeca-Stanic-Bakalar-na-naglo](https://horeca.hr/wp-content/uploads/2020/11/Horeca-Stanic-Bakalar-na-naglo.jpg)
1. BAKALAR NA NAGLO
![Horeca-Stanic-Bakalar-na-pari](https://horeca.hr/wp-content/uploads/2020/11/Horeca-Stanic-Bakalar-na-pari.jpg)
2. BAKALAR NA PARI
![Horeca-Stanic-Bakalar-na-skartoc](https://horeca.hr/wp-content/uploads/2020/11/Horeca-Stanic-Bakalar-na-skartoc.jpg)
Rješenje dolazi u obliku Pedro smrznutih fileta bakalara u pakiranju od 1 kg. Još jedan dodatni razlog izbora smrznutih fileta bakalara je i njegova jednostavnija i brža priprema bez namakanja i bez karakterističnog intenzivnog mirisa. Najpoznatije su dvije varijante pripreme bakalara, na bijelo i na crveno. Smrznuti Pedro bakalar fileti mogu se kuhati i peći i idealan su izbor za sve dobne uzraste, djecu, trudnice, starce i sportaše.
Uz tradicionalne načine pripremanja bakalara, u nastavku donosimo 3 jednostavna recepta. Najbitnije od svega da bakalar pripremljen na ove načine zadržava svoja najbolja svojsta.
Bakalar se prvo odmrzne – upozorenje – bakalar je odmrznut kada mu se skine gornja kora leda. Ukoliko se predugo drži odmrznut, iz njega će iscuriti prirodna voda koju ima u sebi. Na tavu se stavi maslinovo ulje i to tako da prekrije dno tave. Odmrznuti bakalar se osuši s papirnatom salvetom s obje strane i prži naglo, i to najprije na strani koja ima kožu, a potom i s druge strane. Na ovaj način sve nutritivne vrijednosti ostanu u sredini bakalara.
Drugi način spremanja je kuhanje odmrznutog bakalara na pari. Preporuka je uz njega staviti kuhani krumpir, blitvu ili mahune, uz polijevanje maslinovim uljem ili bilo kojim drugim umakom (recimo tartar umak).
Treći način spremanja je u pećnici. Ovaj način ne zahtjeva puno vremena i ne širi intezivne mirise. Odleđen i papirnatim ručnikom posušen bakalar staviti u škartoc napravljen od aluminijske folije ili u papira za pečenje. S njim se može staviti i smrznuto povrće, primjerice brokula, cvjetača, ili royal mix koje će mu dati bogatiji okus. Škartoc se zatvori i stavi u zagrijanu pećnicu 15 – 20 minuta na 220ºC. Jedan od načina je da sve sastojke stavite u posudu za pečenje i prekrijete aluminijskom folijom. Gotovom bakalaru se može dodati bilo koji umak ili maslinovo ulje te češnjak i peršin po želji.
Planirajte obroke uz horeca.hr i uštedite! Nakon napornog dana zasladite se bogatim i slasnim desertom! Kako biste uživali u slasticama tokom cijele... više
Jednostavan i cjelovit obrok! SASTOJCI 4 kriške cjelovitog toast kruha 100 g dimljenog lososa 6 kriški krastavca, narezanih po dužini 50 g krem sira Philadelphia 1... više
Burgeri od sočnog goveđeg mesa. Jedinstven gurmanski doživljaj. Rade se od vrhunskog goveđeg mesa posebnom metodom suhog zrenja. Zbog samog procesa... više
Izdvojite se od konkurencije i budite prepoznatljivi. Brendirajte svoj burger (i restoran)! Ulaganje u marketing je odličan potez, ali nema bolje... više
Ljeto je pravo vrijeme da kuhinju zamijenite roštiljanjem na svježem zraku. Omiljena razbibriga amatera na kućnim roštiljima je ujedno i... više
Složite svoju omiljenu tortilju bez greške! Bez obzira koliko puta ste bili u meksičkom restoranu, još uvijek vam nisu jasni nazivi... više
Vrhunski sir koji će oduševiti svakog gurmana HomeNovostiNovostiPlaninski sir Stiže nam najljepše doba godine, a to znači da smo u potrazi za... više
Na vrijeme dogovorite svoju škrinju sladoleda za sezonu! Bez obzira da li se pitate kako proširiti svoje poslovanje ili ostvariti bolju... više
Budite inovativni i iznenadite sve s novim kulinarskim kombinacijama. Donosimo spoj kultura u novoj kulinarskoj priči. Otkrijte zanimljive roštilj kombinacije s tortiljama! Burger... više
Dobar hamburger + dobar prilog = savršen obrok! Klasični obični prženi krumpir, uvijek je dobar prilog sočnom burgeru, no to ne... više