fbpx

KAKO PRIPREMITI SMRZNUTI BAKALAR?

KAKO PRIPREMITI SMRZNUTI BAKALAR?


Po dobrom starom običaju nadolazeći blagdani nisu blagdani bez bakalara. Iako je kod nas popularan sušeni bakalar zašto u toj kvalitetnoj ribi sjevernog mora ne bi uživali tijekom cijele godine?


Rješenje dolazi u obliku Pedro smrznutih fileta bakalara u pakiranju od 1 kg. Još jedan dodatni razlog izbora smrznutih fileta bakalara je i njegova jednostavnija i brža priprema bez namakanja i bez karakterističnog intenzivnog mirisa. Najpoznatije su dvije varijante pripreme bakalara, na bijelo i na crveno. Smrznuti Pedro bakalar fileti mogu se kuhati i peći i idealan su izbor za sve dobne uzraste, djecu, trudnice, starce i sportaše.

Uz tradicionalne načine pripremanja bakalara, u nastavku donosimo 3 jednostavna recepta.  Najbitnije od svega da bakalar pripremljen na ove načine zadržava svoja najbolja svojsta.


1. BAKALAR NA NAGLO

Bakalar se prvo odmrzne –  upozorenje –  bakalar je odmrznut kada mu se skine gornja kora leda. Ukoliko se predugo drži odmrznut,  iz njega će iscuriti prirodna voda koju ima u sebi. Na tavu se stavi maslinovo ulje i to tako da prekrije dno tave. Odmrznuti bakalar se osuši s papirnatom salvetom s obje strane i prži naglo, i to najprije na strani koja ima kožu, a potom i s druge strane. Na ovaj način sve nutritivne vrijednosti ostanu u sredini bakalara.


2. BAKALAR NA PARI

Drugi način spremanja je kuhanje odmrznutog bakalara na pari. Preporuka je uz njega staviti kuhani krumpir, blitvu ili mahune, uz polijevanje maslinovim uljem ili bilo kojim drugim umakom (recimo tartar umak).


3. BAKALAR U ŠKARTOCU

Treći način spremanja je u pećnici. Ovaj način ne zahtjeva puno vremena i ne širi intezivne mirise. Odleđen i papirnatim ručnikom posušen bakalar staviti u škartoc napravljen od aluminijske folije ili u papira za pečenje. S njim se može staviti i smrznuto povrće, primjerice brokula, cvjetača, ili royal mix koje će mu dati bogatiji okus. Škartoc se zatvori  i stavi u zagrijanu pećnicu  15 – 20 minuta na  220ºC. Jedan od načina je da sve sastojke stavite u posudu za pečenje i prekrijete aluminijskom folijom. Gotovom bakalaru se može dodati bilo koji umak ili maslinovo ulje te  češnjak i peršin po želji.

IZDVAJAMO!
Sve sastojke potražite u našoj online trgovini ili najbližem Diskontu Stanić.POŽURITE!
Iskoristite popuste i pripremite veličanstvenu večeru!

Podijelite ovu objavu


You've just added this product to the cart: