KAKO PRIPREMITI SMRZNUTI BAKALAR?

1. BAKALAR NA NAGLO

2. BAKALAR NA PARI

Rješenje dolazi u obliku Pedro smrznutih fileta bakalara u pakiranju od 1 kg. Još jedan dodatni razlog izbora smrznutih fileta bakalara je i njegova jednostavnija i brža priprema bez namakanja i bez karakterističnog intenzivnog mirisa. Najpoznatije su dvije varijante pripreme bakalara, na bijelo i na crveno. Smrznuti Pedro bakalar fileti mogu se kuhati i peći i idealan su izbor za sve dobne uzraste, djecu, trudnice, starce i sportaše.
Uz tradicionalne načine pripremanja bakalara, u nastavku donosimo 3 jednostavna recepta. Najbitnije od svega da bakalar pripremljen na ove načine zadržava svoja najbolja svojsta.
Bakalar se prvo odmrzne – upozorenje – bakalar je odmrznut kada mu se skine gornja kora leda. Ukoliko se predugo drži odmrznut, iz njega će iscuriti prirodna voda koju ima u sebi. Na tavu se stavi maslinovo ulje i to tako da prekrije dno tave. Odmrznuti bakalar se osuši s papirnatom salvetom s obje strane i prži naglo, i to najprije na strani koja ima kožu, a potom i s druge strane. Na ovaj način sve nutritivne vrijednosti ostanu u sredini bakalara.
Drugi način spremanja je kuhanje odmrznutog bakalara na pari. Preporuka je uz njega staviti kuhani krumpir, blitvu ili mahune, uz polijevanje maslinovim uljem ili bilo kojim drugim umakom (recimo tartar umak).
Treći način spremanja je u pećnici. Ovaj način ne zahtjeva puno vremena i ne širi intezivne mirise. Odleđen i papirnatim ručnikom posušen bakalar staviti u škartoc napravljen od aluminijske folije ili u papira za pečenje. S njim se može staviti i smrznuto povrće, primjerice brokula, cvjetača, ili royal mix koje će mu dati bogatiji okus. Škartoc se zatvori i stavi u zagrijanu pećnicu 15 – 20 minuta na 220ºC. Jedan od načina je da sve sastojke stavite u posudu za pečenje i prekrijete aluminijskom folijom. Gotovom bakalaru se može dodati bilo koji umak ili maslinovo ulje te češnjak i peršin po želji.
Zanimljivo je da su tortilje izvorno bile kukuruzne i to prije dolaska Europljana u Ameriku, a tortilja od pšeničnoga brašna... više
Doživite autentične pekarske kreacije u vlastitoj kuhinji. Svježa tijesta Wewalka izrađena su od najfinijih sastojaka kako bi vam pomogla da... više
Dobar hamburger + dobar prilog = savršen obrok! Klasični obični prženi krumpir, uvijek je dobar prilog sočnom burgeru, no to ne... više
U ova izazovna vremena odlučili smo da je najpametnije ostati doma i čuvati sebe i svoje najmilije. Ujedno ovo može biti... više
Planirajte obroke uz horeca.hr i uštedite! Povratak kući s posla i iz škole u gradskim nas gužvama ponekad iscrpi dovoljno i... više
Obzirom na dugogodišnje iskustvo pokrili smo sve Vaše potrebe za cijenom, brzinom, kvalitetom i osigurali zadovoljne goste u Vašem poslovanju.... više
Jednostavan i cjelovit obrok! SASTOJCI 4 kriške cjelovitog toast kruha 100 g dimljenog lososa 6 kriški krastavca, narezanih po dužini 50 g krem sira Philadelphia 1... više
Koje smrznuto povrće je najbolji izbor za restoran? HomeNovostiNovostiBONDUELLE AKCIJA Vrijeme je danas postalo najdragocjenija stvar koju posjedujemo. Tako je i u... više
Iskoristite vrijeme trešanja i pripremite ovu neodoljivu tortu! BISKVIT 3 jaja (odvojiti bjelanjke od žumanjka) 200 g šećera 225g brašna 30 g kakaa 240 ml mlijeka 120... više
Okusi mediterana i ljeta! SASTOJCI 1 kg prethodno kuhanih dagnji 3 češnja češnjaka 1 mali poriluk (bijeli dio) 1/2 mrkve 1 mali luk 1/2 korijena peršina 2 žlice... više