KAKO PRIPREMITI SMRZNUTI BAKALAR?

1. BAKALAR NA NAGLO

2. BAKALAR NA PARI

Rješenje dolazi u obliku Pedro smrznutih fileta bakalara u pakiranju od 1 kg. Još jedan dodatni razlog izbora smrznutih fileta bakalara je i njegova jednostavnija i brža priprema bez namakanja i bez karakterističnog intenzivnog mirisa. Najpoznatije su dvije varijante pripreme bakalara, na bijelo i na crveno. Smrznuti Pedro bakalar fileti mogu se kuhati i peći i idealan su izbor za sve dobne uzraste, djecu, trudnice, starce i sportaše.
Uz tradicionalne načine pripremanja bakalara, u nastavku donosimo 3 jednostavna recepta. Najbitnije od svega da bakalar pripremljen na ove načine zadržava svoja najbolja svojsta.
Bakalar se prvo odmrzne – upozorenje – bakalar je odmrznut kada mu se skine gornja kora leda. Ukoliko se predugo drži odmrznut, iz njega će iscuriti prirodna voda koju ima u sebi. Na tavu se stavi maslinovo ulje i to tako da prekrije dno tave. Odmrznuti bakalar se osuši s papirnatom salvetom s obje strane i prži naglo, i to najprije na strani koja ima kožu, a potom i s druge strane. Na ovaj način sve nutritivne vrijednosti ostanu u sredini bakalara.
Drugi način spremanja je kuhanje odmrznutog bakalara na pari. Preporuka je uz njega staviti kuhani krumpir, blitvu ili mahune, uz polijevanje maslinovim uljem ili bilo kojim drugim umakom (recimo tartar umak).
Treći način spremanja je u pećnici. Ovaj način ne zahtjeva puno vremena i ne širi intezivne mirise. Odleđen i papirnatim ručnikom posušen bakalar staviti u škartoc napravljen od aluminijske folije ili u papira za pečenje. S njim se može staviti i smrznuto povrće, primjerice brokula, cvjetača, ili royal mix koje će mu dati bogatiji okus. Škartoc se zatvori i stavi u zagrijanu pećnicu 15 – 20 minuta na 220ºC. Jedan od načina je da sve sastojke stavite u posudu za pečenje i prekrijete aluminijskom folijom. Gotovom bakalaru se može dodati bilo koji umak ili maslinovo ulje te češnjak i peršin po želji.
Znate li da masne tvari prisutne u ribi pomažu mozgu da bolje koristi serotonin, hormon koji može pozitivno utjecati na raspoloženje? Razlog... više
Meksička namirnica koja je zaludjela svijet – znate li sve o tortilji? Španjolci su je otkrili prije skoro 500 godina, Amerikanci... više
Sajam GAST – Pravo mjesto pripreme za vašu najuspješniju turističku sezonu! Uoči još jedne turističke sezone i prilike da hrvatska turistička... više
Budite inovativni i iznenadite sve s novim kulinarskim kombinacijama. Pripremate vrtni zabavu ili dječji rođendan? Popularni "Finger food" je Must have!... više
U želji da Vam olakšamo snalaženje pri odabiru adekvatne ambalaže, predstavljamo naš novi katalog gdje na jednom mjestu možete pronaći... više
Kao glavni distributeri sladoleda vrhunskih brendova za Hrvatsku (a i šire), donosimo jednu veliku novost! Peppa Pig ima i svoj sladoled. Omiljeni lik Peppa... više
Online trgovina, ili e-commerce, jedna je je od najbrže rastućih grana i, što je najbolje, iz dana u dan sve... više
Istraživanja su pokazala da je smrzavanje najbolji oblik konzerviranja hrane. Upravo iz tog razloga danas možemo imati na jelovniku velik izbor... više
Koje smrznuto povrće je najbolji izbor za restoran? HomeNovostiNovostiBONDUELLE AKCIJA Vrijeme je danas postalo najdragocjenija stvar koju posjedujemo. Tako je i u... više
Planirajte obroke uz horeca.hr i uštedite! Povratak kući s posla i iz škole u gradskim nas gužvama ponekad iscrpi dovoljno i... više