KAKO PRIPREMITI SMRZNUTI BAKALAR?

1. BAKALAR NA NAGLO

2. BAKALAR NA PARI

Rješenje dolazi u obliku Pedro smrznutih fileta bakalara u pakiranju od 1 kg. Još jedan dodatni razlog izbora smrznutih fileta bakalara je i njegova jednostavnija i brža priprema bez namakanja i bez karakterističnog intenzivnog mirisa. Najpoznatije su dvije varijante pripreme bakalara, na bijelo i na crveno. Smrznuti Pedro bakalar fileti mogu se kuhati i peći i idealan su izbor za sve dobne uzraste, djecu, trudnice, starce i sportaše.
Uz tradicionalne načine pripremanja bakalara, u nastavku donosimo 3 jednostavna recepta. Najbitnije od svega da bakalar pripremljen na ove načine zadržava svoja najbolja svojsta.
Bakalar se prvo odmrzne – upozorenje – bakalar je odmrznut kada mu se skine gornja kora leda. Ukoliko se predugo drži odmrznut, iz njega će iscuriti prirodna voda koju ima u sebi. Na tavu se stavi maslinovo ulje i to tako da prekrije dno tave. Odmrznuti bakalar se osuši s papirnatom salvetom s obje strane i prži naglo, i to najprije na strani koja ima kožu, a potom i s druge strane. Na ovaj način sve nutritivne vrijednosti ostanu u sredini bakalara.
Drugi način spremanja je kuhanje odmrznutog bakalara na pari. Preporuka je uz njega staviti kuhani krumpir, blitvu ili mahune, uz polijevanje maslinovim uljem ili bilo kojim drugim umakom (recimo tartar umak).
Treći način spremanja je u pećnici. Ovaj način ne zahtjeva puno vremena i ne širi intezivne mirise. Odleđen i papirnatim ručnikom posušen bakalar staviti u škartoc napravljen od aluminijske folije ili u papira za pečenje. S njim se može staviti i smrznuto povrće, primjerice brokula, cvjetača, ili royal mix koje će mu dati bogatiji okus. Škartoc se zatvori i stavi u zagrijanu pećnicu 15 – 20 minuta na 220ºC. Jedan od načina je da sve sastojke stavite u posudu za pečenje i prekrijete aluminijskom folijom. Gotovom bakalaru se može dodati bilo koji umak ili maslinovo ulje te češnjak i peršin po želji.
Počastite sebe i svoje najbliže novim okusima sladoleda Snickers – nema ničeg boljeg od opuštanja uz hladni desert na sunčan... više
Ljeto je pravo vrijeme da kuhinju zamijenite roštiljanjem na svježem zraku. Omiljena razbibriga amatera na kućnim roštiljima je ujedno i... više
Volite tematske tulume i zabavna jela? Okušajte se u izradi ovih neobičnih Muffina. SASTOJCI 250 g brašna 220 ml mlijeka 2 jaja 4 žlice kakaa 200 g... više
Sajam GAST – Pravo mjesto pripreme za vašu najuspješniju turističku sezonu! Uoči još jedne turističke sezone i prilike da hrvatska turistička... više
Zanimljivo je da su tortilje izvorno bile kukuruzne i to prije dolaska Europljana u Ameriku, a tortilja od pšeničnoga brašna... više
Budite inovativni i iznenadite sve s novim kulinarskim kombinacijama. Pripremate vrtni zabavu ili dječji rođendan? Popularni "Finger food" je Must have!... više
Kao glavni distributeri sladoleda vrhunskih brendova za Hrvatsku (a i šire), donosimo jednu veliku novost! Peppa Pig ima i svoj sladoled. Omiljeni lik Peppa... više
Doživite autentične pekarske kreacije u vlastitoj kuhinji. Svježa tijesta Wewalka izrađena su od najfinijih sastojaka kako bi vam pomogla da... više
Planirajte obroke uz horeca.hr i uštedite! Tko kaže da školski obrok mora biti dosadan i jednoličan? Čak i najjednostavniji sastojci mogu... više
Budite inovativni i iznenadite sve s novim kulinarskim kombinacijama. Tortilje i u slatkom izdanju? Zašto ne?! Tako jednostavne i s beskonačno... više