KAKO PRIPREMITI SMRZNUTI BAKALAR?

1. BAKALAR NA NAGLO

2. BAKALAR NA PARI

Rješenje dolazi u obliku Pedro smrznutih fileta bakalara u pakiranju od 1 kg. Još jedan dodatni razlog izbora smrznutih fileta bakalara je i njegova jednostavnija i brža priprema bez namakanja i bez karakterističnog intenzivnog mirisa. Najpoznatije su dvije varijante pripreme bakalara, na bijelo i na crveno. Smrznuti Pedro bakalar fileti mogu se kuhati i peći i idealan su izbor za sve dobne uzraste, djecu, trudnice, starce i sportaše.
Uz tradicionalne načine pripremanja bakalara, u nastavku donosimo 3 jednostavna recepta. Najbitnije od svega da bakalar pripremljen na ove načine zadržava svoja najbolja svojsta.
Bakalar se prvo odmrzne – upozorenje – bakalar je odmrznut kada mu se skine gornja kora leda. Ukoliko se predugo drži odmrznut, iz njega će iscuriti prirodna voda koju ima u sebi. Na tavu se stavi maslinovo ulje i to tako da prekrije dno tave. Odmrznuti bakalar se osuši s papirnatom salvetom s obje strane i prži naglo, i to najprije na strani koja ima kožu, a potom i s druge strane. Na ovaj način sve nutritivne vrijednosti ostanu u sredini bakalara.
Drugi način spremanja je kuhanje odmrznutog bakalara na pari. Preporuka je uz njega staviti kuhani krumpir, blitvu ili mahune, uz polijevanje maslinovim uljem ili bilo kojim drugim umakom (recimo tartar umak).
Treći način spremanja je u pećnici. Ovaj način ne zahtjeva puno vremena i ne širi intezivne mirise. Odleđen i papirnatim ručnikom posušen bakalar staviti u škartoc napravljen od aluminijske folije ili u papira za pečenje. S njim se može staviti i smrznuto povrće, primjerice brokula, cvjetača, ili royal mix koje će mu dati bogatiji okus. Škartoc se zatvori i stavi u zagrijanu pećnicu 15 – 20 minuta na 220ºC. Jedan od načina je da sve sastojke stavite u posudu za pečenje i prekrijete aluminijskom folijom. Gotovom bakalaru se može dodati bilo koji umak ili maslinovo ulje te češnjak i peršin po želji.
Rukometna euforija je na vrhuncu. Hrvatska rukometna reprezentacija prikovala nas je za TV ekrane. Kako bi gledanje utakmica bilo na... više
Tražite li pravi dodatak uz riblja jela ili pak pohano meso, s tartar umakom ne možete pogriješiti! Najbolji prilog uz jela... više
Obogatite svoju ponudu vrhunskim svjetskim brendovima sladoleda i pružite svojim gostima prepoznatljive okuse koje vole! Häagen-Dazs, Milka, Oreo, Toblerone, Monte,... više
Budite inovativni i iznenadite sve s novim kulinarskim kombinacijama. Pripremate vrtni zabavu ili dječji rođendan? Popularni "Finger food" je Must have!... više
Vrhunski sir koji će oduševiti svakog gurmana HomeNovostiNovostiPlaninski sir Stiže nam najljepše doba godine, a to znači da smo u potrazi za... više
Kad vam se jede nešto slatko, palačinke su uistinu sjajno, brzopotezno rješenje. Dodate li im Aloma sladoled ili desertni preljev iz... više
Prva stvar na koju pomislite kada zamislite burger, je komad sočnog mesa. No vremena se mijenjaju, a ukusi su različiti,... više
Okusi mediterana i ljeta! SASTOJCI 1 kg prethodno kuhanih dagnji 3 češnja češnjaka 1 mali poriluk (bijeli dio) 1/2 mrkve 1 mali luk 1/2 korijena peršina 2 žlice... više
Planirajte obroke uz horeca.hr i uštedite! Povratak kući s posla i iz škole u gradskim nas gužvama ponekad iscrpi dovoljno i... više
Ne propustite fantastične ponude koje smo pripremili za vas! Akcija traje od 06. ožujka do 19. ožujka, tako da u... više