KAKO PRIPREMITI SMRZNUTI BAKALAR?

1. BAKALAR NA NAGLO

2. BAKALAR NA PARI

Rješenje dolazi u obliku Pedro smrznutih fileta bakalara u pakiranju od 1 kg. Još jedan dodatni razlog izbora smrznutih fileta bakalara je i njegova jednostavnija i brža priprema bez namakanja i bez karakterističnog intenzivnog mirisa. Najpoznatije su dvije varijante pripreme bakalara, na bijelo i na crveno. Smrznuti Pedro bakalar fileti mogu se kuhati i peći i idealan su izbor za sve dobne uzraste, djecu, trudnice, starce i sportaše.
Uz tradicionalne načine pripremanja bakalara, u nastavku donosimo 3 jednostavna recepta. Najbitnije od svega da bakalar pripremljen na ove načine zadržava svoja najbolja svojsta.
Bakalar se prvo odmrzne – upozorenje – bakalar je odmrznut kada mu se skine gornja kora leda. Ukoliko se predugo drži odmrznut, iz njega će iscuriti prirodna voda koju ima u sebi. Na tavu se stavi maslinovo ulje i to tako da prekrije dno tave. Odmrznuti bakalar se osuši s papirnatom salvetom s obje strane i prži naglo, i to najprije na strani koja ima kožu, a potom i s druge strane. Na ovaj način sve nutritivne vrijednosti ostanu u sredini bakalara.
Drugi način spremanja je kuhanje odmrznutog bakalara na pari. Preporuka je uz njega staviti kuhani krumpir, blitvu ili mahune, uz polijevanje maslinovim uljem ili bilo kojim drugim umakom (recimo tartar umak).
Treći način spremanja je u pećnici. Ovaj način ne zahtjeva puno vremena i ne širi intezivne mirise. Odleđen i papirnatim ručnikom posušen bakalar staviti u škartoc napravljen od aluminijske folije ili u papira za pečenje. S njim se može staviti i smrznuto povrće, primjerice brokula, cvjetača, ili royal mix koje će mu dati bogatiji okus. Škartoc se zatvori i stavi u zagrijanu pećnicu 15 – 20 minuta na 220ºC. Jedan od načina je da sve sastojke stavite u posudu za pečenje i prekrijete aluminijskom folijom. Gotovom bakalaru se može dodati bilo koji umak ili maslinovo ulje te češnjak i peršin po želji.
Koje smrznuto povrće je najbolji izbor za restoran? HomeNovostiNovostiBONDUELLE AKCIJA Vrijeme je danas postalo najdragocjenija stvar koju posjedujemo. Tako je i u... više
Sajam GAST – vodeći regionalni sajam! Jubilarni, 25. međunarodni sajam GAST 2020. koji je okupio gotovo 800 brendova i izlagača iz... više
Današnji užurban način života izazov je za održavanje psihofizičkog zdravlja. Važno je brinuti o sebi i zdravlju svoje obitelji. To podrazumijeva,... više
Hladne plate u kartonskoj kutiji nikada atraktivnije nisu izgledale. Savršeni izbor za sva vaša druženja i proslave. Blagdani, poslovne proslave, obiteljska okupljanja... više
Okićeni bor, lampice koje nježno trepere, miris cimeta i pečenja, radost druženja s najmilijima... Sve je to Božić kakav najradije pamtimo.... više
Smrznute torte vrhunskog branda Coppenrath & Wiese garancija su njemačke kvalitete. Torte su rađene po originalnoj recepturi i s vrhunskim... više
Tražite li pravi dodatak uz riblja jela ili pak pohano meso, s tartar umakom ne možete pogriješiti! Najbolji prilog uz jela... više
Ljeto je pravo vrijeme da kuhinju zamijenite roštiljanjem na svježem zraku. Omiljena razbibriga amatera na kućnim roštiljima je ujedno i... više
Vrhunski sir koji će oduševiti svakog gurmana HomeNovostiNovostiPlaninski sir Stiže nam najljepše doba godine, a to znači da smo u potrazi za... više
Okićen bor, lampice koje nježno trepere, miris cimeta i pečenja, radost druženja s najmilijima…Sve je to Božić kakav volimo. Obitelj... više