fbpx

ZAŠTO SU TORTILJE DANAS TOLIKO POPULARNE?

Horeca tortilje

ZAŠTO SU TORTILJE DANAS TOLIKO POPULARNE?

Zanimljivo je da su tortilje izvorno bile kukuruzne i to prije dolaska Europljana u Ameriku, a tortilja od pšeničnoga brašna bila je inovacija nakon otkrića pšenice u Novome svijetu, dolaskom doseljenika iz Španjolske. Kukuruzne tortilje jele su se tisućama godina na sjeveru, sjeverozapadu i sjeveroistoku Meksika, gdje su bile glavna hrana američkih indijanskih plemena. U novije vrijeme, druge zemlje počele su se zanimati za meksičku kuhinju pa se meksička hrana proširila osobito u Sjevernoj Americi, Europi i istočnoj Aziji.

Ova tanka pogača bez kvasca i životinjskih masti radi se od fino samljevenoga pšeničnog ili kukuruznog brašna, a puni se mljevenim mesom i povrćem i na jednom mjestu predstavlja bogatstvo tisućljetnih američkih kultura. Zahvalna je jer ju je jednostavno pripremiti, poslužiti i jesti te osvaja okusima. Bilo da je gledamo kao street food, snack, predjelo, pravi bogati obrok ili čak i desert, s tortiljom nema greške – vole je sve generacije, a njene izvedenice i kombinacije zauzimaju mjesta na jelovnicima brojnih svjetskih restorana. Pa zašto onda ne bi postala novitet koji će obilježiti i vašu kreativnu ponudu u novoj 2020. godini i vašim gostima donijeti dašak starog Meksika na domaći i zdrav način?

Iako se nekada, naravno, mijesila ručno, danas su gotove tortilje spas u svakoj kuhinji. Uz malo kreativnosti i mašte možete je pripremiti kao predjelo (čips, kanapei, quesadillas zalogaji koje će te pripremiti uz umak za tortilje), bogato glavno jelo (tortilje s piletinom ili u obliku burgera, možda čak i zapečene tortilje) ili kao desert (s nadjevom od bundeve, maka ili šumskog voća). Za koji god tortilja recept se odlučite, sve ćete sastojke vrlo lako pronaći u HoReCa web shopu, jedinom nacionalnom distributeru prehrambenih proizvoda plus i minus temperaturnih režima za retail i HoReCa kanale.
I super je to što ćete do kraja siječnja sve sastojke za vrhunske tortilje uloviti na posebnoj akciji i uštedjeti!

U našem asortimanu tortilja brenda Tortilla Mexicana pronaći ćete gotove tortilje od pšeničnog brašna u promjeru od 25 i pšenične tortilje od 30 cm, tortilje od kukuruznog brašna od 20 cm, fit tortilje od 25 cm napravljene od pšeničnog integralnog brašna, pa čak i tortilje obogaćene chia sjemenkama koje su  bogate omega-3 masnim kiselinama, antioksidansima, kalcijem, željezom i proteinima. Svakako ćemo napomenuti da su sve tortilje proizvedene i po načelima Halal standarda te su pogodne za vegetarijance i ne sadrže transmasti.

Kod punjenja i kombinacija pustite mašti na volju. Na jednom mjestu, TORTILJA MIX pronaći ćete idealne i kvalitetne proizvode na akciji kojima ćete obogatiti ovu zahvalnu namirnicu. Pureća  prsa, pileći file, ramstek, tuna, kukuruz šećerac, crveni, šareni ili bijeli grah, smrznuto povrće, tvrdi sirevi, tartar umak, kiselo vrhnje, smrznuto voće…. Kombinacijama nema kraja, a ušteda vremena i novca koju vam omogućuje kupnja na jednom mjestu uz akcijske pogodnosti jednostavno nema cijenu. Osim toga, novi okusi zadovoljit će nepca sve zahtjevnijih gostiju što je pun pogodak i odličan početak nove godine!

 

Podijelite ovu objavu


You've just added this product to the cart: