fbpx

BRANCIN ILI ORADA?

BRANCIN ILI ORADA?

Znate li  da masne tvari prisutne u ribi pomažu mozgu da bolje koristi serotonin,
hormon koji može pozitivno utjecati na raspoloženje?
Razlog više za imati sretne i zadovoljne goste.

Brancin i orada su dvije vrlo cijenjene bijele ribe. Orada je vrlo cijenjena u gastronomiji jer je njezino meso jedno od najukusnijih. Odličan je izbor jer ima manje količine zasićenih masnih kiselina i kolesterola, a sadrži vitamin B12 koji djeluje na pojačanu produkciju energije, potiče rast te olakšava probavu.

Kod nas svakako orada ima prednost nad brancinom iako je brancin prema mnogim gurmanima jedna od najkvalitetnijih morskih riba. Brancin je riba puno nježnije teksture te daje profinjenost jelovniku restorana i smatra se delicijom. Brancin je ipak bolje prilagođen jer i osobe koje nisu navikle jesti ribu budu oduševljene zbog svoga blagog slatkastog okusa koji hvale slavni kuhari. Na cijeni je jer sadrži blagotvorna hranjiva svojstva – između ostalog i masti koje pomažu u apsorpciji vitamina A,D, E i K topivih u mastima te ga je preporučljivo uključiti u prehranu. Poboljšava funkcije mozga i zbog svoje kombinacije masnih kiselina, aminokiselina i minerala selena popravlja raspoloženje.

Veliku ulogu u današnjoj popularnosti brancina imali su uvelike i popularni televizijski kuhari kao Rick Stein, Nigella Lawson, Gordon Ramsay i Jamie Oliver.

Iako su divlje orade i brancini više cijenjeni potrebno ih je izbjegavati jer su na kritično niskim razinama u prirodi.
Ove vrsta riba jako su zahvalne zato što odgovaraju cijelom nizu načina pripreme. Uz to prilikom kuhanja ne predstavljaju nikakav problem iskusnom kuharu.
Isto tako odgovaraju i velikom broju priloga pogotovo jačeg okusa.

 

U našem smrznutom asortimanu u ponudi imamo cijele očišćene orade i brancine, isto kao i već filetirane orade i brancine.
U siječnju oradu i brancina potraži po akcijskim cijenama. Požuri jer akcija traje do kraja siječnja.

Podijelite ovu objavu


You've just added this product to the cart: