fbpx

TACO, BURRITO, QUASADILLA, CHIMICANGA – ZNATE LI RAZLIKU?

TACO, BURRITO, QUASADILLA, CHIMICANGA – ZNATE LI RAZLIKU?

 Složite svoju omiljenu tortilju bez greške!

Bez obzira koliko puta ste bili u meksičkom restoranu, još uvijek vam nisu jasni nazivi koji se koriste za naizgled slična, a različita jela koja uključuju tortilje?
Vrijeme je da napokon naučite razliku između burrita, taca, quesadille i fajite! 


Taco ćete prepoznati po tome što izgleda kao da ste manju, otvorenu tortilju lagano oblikovali poput plitke zdjelice i u nju potom poslagali željene sastojke. Pitate li Meksikance kako izgleda originalni taco, reći će vam da je riječ o kukuruznoj tortilji, a od sastojaka će vam preporučiti samo meso, luk i korijandar!


Quesadilla u svom nazivu sadrži španjolsku riječ za sir, što znači da ćete ga obično pronaći otopljenog u ovom jelu gdje je tortilja presavijena na pola i grilana izvana. Obično se servira s umakom od rajčice, nasjeckanim lukom i guacamole umakom ili mesom, po želji.


Fajitas nikada nećete dobiti napunjene sastojcima. Naime, u ovom jelu, tortilja se nalazi uz jelo koje vam je posluženo. Uglavnom se radi o mesu ili kozicama s lukom i paprikom. Osim tortilje, sa strane se nalaze i sir, salata i razni umaci koje odaberete, a zatim sami slažete svoje jelo na način koji želite.


Burrito je vjerojatno najpopularniji oblik tortilje koji je dobio mnoge varijacije. Za njega se koristi najveća tortilja i obično ćete uz meso i povrće u njemu pronaći i rižu. Zarolan je i zamotan s obje strane, kako sastojci ne bi ispadali, te se jede rukama


Chimichanga je jedna varijanta burrita, koja je u stvari njegova zapečena verzija, te dolazi s različitim umacima prelivenim po vrhu.


Enchilada je zapravo burrito koji je preliven umakom i zapečen u pećnici. 


IZDVAJAMO!

KUKURUZNA TORTILJA
20 cm – 320 g (8/1)


POŽURITE!
Iskoristite popuste i isprobajte nove recepte!

Podijelite ovu objavu